zaterdag 29 september 2007

Act of Faith Fotomanifestatie


Act of Faith in Groningen


Geloof: onmisbaar voor de een, ondenkbaar voor de ander. Persoonlijk ervaren en gezamenlijk beleefd verbindt het mensen - én verdeelt ze. Want in de wereld die geloof heet is de waarheid al snel in eigen pacht.
Met Act of Faith confronteert Noorderlicht de bezoeker opnieuw met een actueel maatschappelijk thema. Tegelijkertijd belicht de tentoonstelling de huidige veelzijdigheid van de fotografie als maatschappelijk geëngageerd verhalend medium. Met foto's variërend van portret tot landschap, dagboek tot reportage, is Act of Faith een reis door de wereld én door de fotografie: een dubbelslag die sinds jaar en dag kenmerkend is voor de Noorderlicht Fotomanifestatie.
In een zinderende en uiterst actuele tentoonstelling geven zo'n 130 fotografen van over de hele wereld een indringend documentair beeld van de Grote Babylonische Spraakverwarring - en de gevolgen ervan. Hun foto's zijn gemaakt voor de poorten van paradijs en hel. Soms persoonlijk, soms afstandelijk. Nu eens confronterend of kritisch, dan weer liefdevol of verwonderd. Maar nooit: onverschillig.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Arnold,

Leuk deze rubriek over tentoonstellingen.
Nog een idee: een rubriek over Tv -programma's over fotografen.

Joop w.

Jacky van der Ende zei

Joop,
Om het overzicht te houden, moeten het m.i.dan wel aparte categorieën worden. Snel even in de Agenda kunnen kijken of er nog ergens een leuke tentoonstelling is te bezoeken. Om inspiratie te kunnen opdoen, is een andere rubriek "professionals in de bizz" dan ook leuk.