zaterdag 20 oktober 2007

Ans Courtier

Vond al speurend op de website van het CBK informatie van deze fotografe uit Norg. Ik vond het wel iets voor Joop. Enige informatie over Ans volgt hieronder.

De zwart-wit foto's van Ans Coutier zijn geen venster, maar een nieuwe realiteit. Kenmerkend voor haar werk is het ontbreken van een 'normale' scherpte.(diepte) Toch is er onbenoembare ruimte voelbaar. Onderwerp zijn alledaagse zaken. Vaak van die dingen die zich letterlijk of figuurlijk in een ooghoek openbaren. Dit kan een bosje zijn in een landschap, waarvan het monumentale -bijna abstracte- fotobeeld een lucide ervaring wordt. Of de schijnbaar onbereikbare oude vrouw, die verrassend toegankelijk blijkt in details zoals een voet of het dessin van haar jurk. Recent werk is de 'verderlicht'-serie; veren met bepaalde bewegingen in een onbepaalde ruimte.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedoel je deze?

http://www.cbkdrenthe.nl/search/index2.cfm?pid=15&lijst=132&nummer=1&ksnid=132&twh=0

wel oud spul(2000)

the assistent

Tmap zei

Klopt,

En ach wat is oud spul, voor de nachtwacht staan ze nog in de rij.
En wie is the assistent ?

Anoniem zei

Hi Arnold,

Zeer interessante foto's die mij wat inspiratie geven

Joop

Anoniem zei

Ja, Ans is volgens mij helemaal op zijn plaats bij Joop. Dat maakt de mens zo uniek: ieder zijn eigen smaak...! En volgens mij hebben we al bekijks van CBK Drenthe. Super experiment dus dit blog!!
Jacky